Platforma pro prémiový web, který si může dovolit každý

Rádi bychom představili naši novou platformu pro weby, postavenou na headless CMS Strapi s využitím Next.js. Web nabízí spoustu funkcí, je rychlý a dobře se optimalizuje pro vyhledávače (SEO). Obsah se skládá ze samostatných bloků, což umožňuje velikou variabilitu řešení. Je také perfektně responzivní a obsahuje možnosti pro snadnou grafickou přizpůsobitelnost.

Jsme velmi potěšeni, že vám můžeme představit naši novou platformu, na které může stát třeba právě váš nový web. Platforma je postavená na headless CMS Strapi, která nejenže umožňuje výborně pracovat s obsahem webu, ale má také oproti tradičním CMS systémům mnoho dalších výhod. Weby na CMS Strapi jsou opravdu nadstandardně rychlé, hodně bezpečné a zejména plně přizpůsobitelné. Díky využití technologií jako je Next.js, TypeScript, Tailwind CSS a dalších je web rychlý, výkonný a tím má i lepší startovací pozici např. pro optimalizaci pro vyhledávače.

clanek-1.jpeg

Další výhodou našeho řešení je to, že obsah se skládá ze samostatných bloků. To umožňuje velkou variabilitu řešení a snadné upravování obsahu pro každého. Navíc je web plně responzivní a graficky přizpůsobitelný potřebám klientů. Zároveň platforma splňuje požadavky většiny našich zákazníků, kteří chtějí profesionální řešení, ale zároveň si nemohou plně dovolit vývoj webu na míru s využitím stejných technologiích.

Platforma je vhodná pro různé druhy webů, ať už se jedná o firemní weby, weby restaurací, hotelů nebo dalších služeb či podnikových webů.

clanek-2.jpeg

Díky našemu řešení je profesionální web zase o krok dostupnější

Vývoj nového webu úplně na míru je proces, který se skládá hned z několika nezbytných disciplín. Patří sem jak funkční návrh webu (UX design), tak návrh samotného designu (UI design) a následně složitý vývoj frontendu, napojení a úpravy backendu (administrace) a v neposlední řadě také optimalizace a různá nastavení.

Každou z částí má zpravidla na starost jiný specialista, a pokud se budeme bavit o vývoji webu na míru, tak se u průměrně rozsáhlého firemního webu reálně dostaneme na 200+ hodin práce a k tomu i ekvivalentní cenu za celou realizaci.

Díky našemu univerzálnímu řešení je možné postavit individuální web na míru potřebného rozsahu i vzhledu a přitom ušetřit až 85 % práce nezbytné pro vývoj samotného webu. A to včetně jednotlivých funkcí, které se často považují za "standard", což je pojem, který u webu na míru prakticky neexistuje.

Jaký je rozdíl mezi CMS Strapi a dalšími rozšířenými CMS systémy?

Abych byl přesný, tak se budeme bavit zejména o "CMSkách", jako je WordPress, Joomla, Drupal apod. Takové, které jsou rozšířené hodně a dost často na nich vznikají weby, pro které se dané CMS systémy třeba ani nehodí.

Podívejme se třeba na ten nejrozšířenější, WordPress. Jako zásadní problém vnímáme potřebu častých aktualizací systému i jednotlivých pluginů. Zejména potom i určitou nekompatibilitu pluginů, které často tvoří prostor pro potenciální napadnutí webu. 

Často se také setkáváme se situací, kdy někdo "levně" vytvoří web, ale po čase už neposkytuje žádnou podporu nebo nezbytné aktualizace, které web potřebuje. Zákazník se pak dostává do situace, kdy má web, kterému chybí údržba a nebo pro něj potřebuje nějaký rozvoj, který mu nemá kdo udělat.

clanek3.jpeg

Naše řešení je naším produktem, které je postavené na open-source technologiích a poháněný skrze headless CMS Strapi. Navíc k němu nabízíme podporu ve formě znalostní báze a za příplatek i podporu na telefonu a nezbytné aktualizace. Nejedná se tedy o "polovičaté" řešení, postavené na nevhodném CMS systému a navíc bez jakýchkoliv záruk.

Zároveň je možné systém libovolně rozšiřovat a rozvíjet podle konkrétních potřeb a požadavků.

Za zmínku také stojí existence API rozhraní a možnosti využití administrace i pro další účely, jako je třeba využití pro data mobilní aplikace, která můžu komunikovat s administrací webu.

Kolik stojí podobné řešení úplně na míru?

Jak jsem načal v předešlé části článku, tak vytvoření nového webu od nuly až k fungujícímu řešení, které má hlavu a patu je souhra několika disciplín, které se bez sebe neobejdou.

Pokud chcete mít web, který bude mít dlouhou životnost, bude promyšlený a funkční, tak se budete vždy pohybovat v řádech stovek hodin práce. U malého webu to bude 100-200 hodin, u středního 200-350 hodin a u těch opravdu velkých se bude realizace pohybovat 350+ hodin práce.

Kreativitě a funkcím se meze nekladou a možnosti jsou opravdu veliké. S kvalitním CMS systémem a technologiemi lze web rozšiřovat o klientské zóny nebo je napojovat na aplikace a software třetích stran, a tím automatizovat některé procesy. 

V případě využití správných technologií (např. headless CMS Strapi, Next.js, TypeScript apod...) se sice dostanete v úvodní fázi tvorby webu k vyšším pořizovacím nákladům, je ale potřeba si uvědomit, že dobře postavený web není jen o prvotní investici, ale vyžaduje údržbu, rozvoj, ale zejména dobře postavený web vydělává. Potom se dostáváme do situace, že máme sice levný web, ale on nám vlastně nic nepřináší versus nákladnější web, který se nám ale brzy vrátí, protože nám přináší nový byznys.

Proč jsme se rozhodli takové řešení připravit?

Delší dobu cítíme, že dobře navržený web na moderních technologiích, které mají budoucnost, je nákladný a většina zákazníků se tak musí uchýlit k systémům, které na úkor kvality splňují jejich finanční možnosti.

Tenhle trend bychom chtěli postupně změnit a nabídnout dostupný web s využitím právě těch technologií, které se ním dlouhodobě osvědčují a ve kterých vidíme dlouhodobou příležitost k rozvoji.

Našim zákazníkům nechceme nabízet řešení, které si "naklikají" sami a tvrdit jim, že si sami vytvoří profesionální web. To bychom zcela určitě neříkali pravdu a bylo by to asi takové, jako tvrdit, že si každý zvládne profesionálně servisovat svůj vůz a nebo dokonce postavit vlastní dům.

Chceme ale trhu nabídnout řešení, které je svou kvalitou a návrhem profesionální a nabízí výhody všech nezbytných disciplín potřebných pro tvorbu právě takového webu a přitom stojí zlomek ceny webu vytvořeného od nuly a na míru.

Tím ale nechceme tvrdit, že web na míru není potřeba. Určitě je a doporučujeme ho každému, kdo má dostatečně veliký rozpočet pro jeho realizaci. Pro ty ostatní je náš www.beneficioweb.cz

Ukážeme vám to naživo

Rádi vám naše nové řešení pro weby představíme naživo a můžete se tak sami přesvědčit, že nabízí mnoho výhod. Pokud hledáte řešení pro váš nový web za rozumné finance, které splní všechny vaše požadavky, je náš web tím pravým řešením.

Více informací se dozvíte i na webu www.beneficioweb.cz

Vít Kašpar

Je spoluzakladatelem agentury. V oblasti webdesignu se pohybuje více než 14 let. Zkušenosti sbíral jako HTML kodér, UI designér i PHP programátor na malých i nadnárodních projektech. Aktuálně se věnuje UX designu a návrhům řešení pro naše klienty.

Další články

Webdesign

Budoucnost: No-code platformy pro web

Vít Kašpar

4 min.

Webdesign

Jak na úpravu fotek v Canvě - krok za krokem

Iveta Zlatníčková

3 min.